Cihat yanlısı Özbek grup özel kuvvetlerinin görüntülerini paylaştı

Cihat yanlısı Özbek grup özel kuvvetlerinin görüntülerini paylaştı

Taliban çatısı altında hareket eden İslami Cihad İttihatı, özel kuvvetlerinin eğitim görüntülerini paylaştı.

Afganistan'da Taliban çatısı altında hareket eden köklü cihat yanlısı Özbek grup İslami Cihad İttihadı, özel kuvvetlerinin eğitim görüntülerini yayınladı.

Örgütün medya kolu Bedr et-Tehvid tarafından yayınlanan görüntülerde savaşçılara yakın dövüş ve şehir savaşı eğitimi verildiği görülüyor. Binaları düşman güçlerinden temizleme, gözaltına alma gibi eğitimlerin yanısıra hareket halindeki motosikletle suikast düzenleme eğitimi de veriliyor.

Ekim ayının başında çekildiği düşünülen görüntülerin nerede kaydedildiğine dair herhangi bilgi bulunumuyor. Çoğunlukla Afganistan-Pakistan sınırında faaliyet gösteren grup, ülkenin kuzey bölgelerinde de aktif olarak Taliban güçlerine destek veriyor.


İslami Cihad İttihadı medya kolunun yayınladığı görüntülerde savaşçılara suikast eğitimi de verildiği gözlemlendi.

 


Afganistan'da Taliban'la birlikte hareket eden İslami Cihad İttihadı'nın üyelerinin çoğu Özbeklerden oluşuyor. Özbeklerin yanısıra başta Orta Asya ülkeleri olmak üzere diğer ülkelerden savaşçılar da grup bünyesinde yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.