Doğu Guta nefessiz: 'Çocuklarımızı rejimden kurtarın'

Doğu Guta nefessiz: 'Çocuklarımızı rejimden kurtarın'

Doğu Guta bölgesindeki Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çocuklara yönelik bombardımanın sona erdirilmesi istendi.

Doğu Guta bölgesindeki Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çocuklara yönelik bombardımanın sona erdirilmesi istendi.

Yıllardır rejim kuşatması altında olan Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesi, "çatışmasızlık" bölgelerine dahil edilmiş olsa da rejim güçleri tarafından sürekli hedef alınıyor.

"Çocuklar hedef alınıyor"

Doğu Guta bölgesinde muhaliflere bağlı Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan bir beyanda, bölgede rejim güçleri ve onu destekleyen yabancı devletlerin aşırılık üzere bir savaş yürüttüğü ifade ediliyor. 

Rejim ve müttfiklerinin sivil yerleşim birimlerini doğrudan hedef aldığının belirtildiği açıklamada, bombardıman saatlerinin okul çıkışlarına denk getirildiği ifadeleri yer almakta.

Bölgedeki Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz gün rejime bağlı güçler tarafından Cisreyn bölgesine düzenlenen ağır silah atışlarının okul çıkışını hedef aldığını belirtilirken, düzenlenen saldırıda 6'su çocuk 7 sivilin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

"Çocuklarımızı rejim bombardımanından kurtarın"

Müdürlüğün açıklamasında, rejim güçleri ve ona destek veren devletlerin okul ve diğer sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırıları bir an önce durdurması gerektiği dile getiriliyor.

"Sessiz kalan herkes sorumlu" 

Esed rejimini destekleyen ülkelerin "terörizmi destekleyen devletler" olarak belirtildiği açıklamada, Doğu Guta bölgesine düzenlenen ve sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı bombardımanlardan sessiz kalan herkesin sorumlu olduğu ifade edildi.

Öte yandan bölgedeki yerel haber ajansları geçtiğimiz gün bölgede okul çıkış saatinde düzenlenen ve çok sayıda çocuğun yaşamını yitirdiği saldırıya ait görüntüler paylaştı.

Görüntülerde Doğu Guta bölgesinin farklı bölgelerinde rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen bombardımanlarda yaralanan çocukların tedavi görüntüleri de yer alıyor.

Yaklaşık 5 yıldır kuşayma altında olan Doğu Guta bölgesinde ilaç ve gıda maddelerinin temininde ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.