Erdoğan yerli otomobili üretecek firmaları açıkladı

Erdoğan yerli otomobili üretecek firmaları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin otomobilini üretecek firmaları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'nda Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'in bulunduğunu açıkladı.

Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl itibarıyla yılda 757 bin otomobil satışına ulaşmış bir Türkiye'de bu konuda hala adım atılmıyor olması artık ülkemizin bir ayıbı haline gelmişti. Bugün, işte bu ayıptan kurtulma yolunda tarihi bir adım atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin otomobilini yapacak şirketler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda Türkiye'nin otomobilini yapacak şirketlerin isimlerini açıkladı.

Ortak Girişim Grubu'nda yer alanların ilkinin Anadolu Grubu olduğunu aktaran Erdoğan, temelleri 1950'de atılan bu grubun, bünyesindeki 80'e yakın şirket ve 50 bin çalışanıyla Türk ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan, otomotiv sektöründe de ciddi çalışmaları ve birikimi olan Anadolu Grubu'nun, Türkiye'nin otomobili projesinde yer almasını isabetli bulduğunu kaydetti.

İkinci şirketin BMC Grubu olduğunu açıklayan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC'nin yarım asırlık bir geçmişinin bulunduğunu, mülkiyeti 2014'te değişen BMC'nin vizyonunu da değiştirerek, savunma sanayi yanında Türkiye'nin otomobili projesinde yer alma kararını memnuniyetle karşıladığını vurguladı.

Üçüncü şirketin Kıraça Holding olduğunu bildiren Erdoğan, Türkiye'de özel olarak otomotive odaklanan Kıraça Holding'in yenilikçiliğiyle sektörde hak ettiği yeri aldığını, bu birikimin Türkiye'nin otomobili projesinde yer almasını çok önemli gördüğünü belirtti.

Erdoğan, dördüncü grupta Turkcell'in bulunduğunu açıklayarak, yazılımın ve yüksek teknolojinin önemli bir unsur olduğu projede, dünya çapında başarılara imza atmış bir kuruluşun yer almasının önemine işaret etti.

Beşinci şirketin Zorlu Holding olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekstilden elektroniğe, enerjiden madenciliğe kadar faaliyet yürüten şirketin, Türkiye'nin otomobili projesinde yer almasını "şans" olarak niteledi. 

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.