Albayrak: Kimse Akdeniz'i babasının denizi zannetmesin

Albayrak: Kimse Akdeniz'i babasının denizi zannetmesin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin gaz piyasasında aktif olduğunu belirterek "Gaz inşallah daha da ucuzlayacak'' dedi.

Doğalgaz Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Türkiye'nin ikinci yüzer LNG santralinin bu yıl içinde devreye alınacağını söylerken 'Depolama alanında büyük adımlar atıyoruz. Kasım veya Aralık gibi ikinci yüzer LNG santralini devreye alıyoruz. Tuz Gölü'nün ikinci fazı 2019'da bitiyor. 2021-22'de yıllık 10 milyar metreküpün üzerinde depolamayla Türkiye enerjide başka bir yere gidiyor" dedi.

Bakan Albayrak, "Artık, satıcılardan ziyade alıcıların piyasayı domine ettiği bir yöne doğru gidiyoruz ve Türkiye, bu piyasada daha aktif oluyor. Gaz inşallah daha da ucuzlayacak, şehirler de hane halkı da sanayi de daha ucuz gaz kullanacak" diye konuştu.

'Kimse Akdeniz'i babasının denizi zannetmesin'

Albayrak, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hepsini tek tek gerçekleştirdik. Enerjide de inşallah bunu başaracağız. Kimse Akdeniz'i kendi babasının denizi, kendisinin karasuları falan zannetmesin.

'Eski Türkiye yok'

Türkiye olarak biz, gerek uluslararası hukuktan kaynaklı, kendi münhasır ekonomik alanlarımız başta olmak üzere, gerekse KKTC'nin ruhsatlı sahaları başta olmak üzere bu aramaları, bu sismik çalışmaları, bu sondaj çalışmalarını, kuyuları kazacağız. Kimse kusura bakmasın. Eski Türkiye yok.

'Petrol bulunsa başkasına bırakır mıyım?'

Bulduğumuzda ilk müjdeyi biz haber vereceğiz. Dedikodularla diyorlar ki, 'gaz bulundu söylemiyor.' Gaz bulunsa ben söylerim. Petrol bulunsa ilk ben derim yani, başkasına bırakır mıyım."

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.