'Deyr ez Zor'un tamamı rejim kontrolüne geçti'

'Deyr ez Zor'un tamamı rejim kontrolüne geçti'

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor ili kent merkezindeki IŞİD savaşçılarının tahliye edildiği bildirildi.

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor ili kent merkezinin tamamının rejim güçlerinin kontrolüne geçtiği iddia edildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti merkezinin tamamı Rusya'nın desteklediği yabancı Şii milisler ve rejim güçlerinin kontrolüne geçti.

Aktarılan bilgilere göre, kent merkezinin dün gece IŞİD'ten tamamen geri alındığı ifade edilirken, kimi kaynaklar IŞİD savaşçılarının kent merkezinden tahliye edildiğini iddia ediyor.

Danışıklı dövüş mü?

Geçtiğimiz günlerde bölge kaynakları tarafından aktarılan haberlerde, kent merkezinde kuşatma altında kalan IŞİD savaşçılarının bölgeden tahliyesi için müzakerelerin gerçekleştirildiği ifade edilmiş, savaşçıların aileleriyle birlikte kentten tahliyesinden sonra rejime bağlı güçleri zafer ilan edeceği belirtilmişti.

Suriye rejimine bağlı televizyon kanalı tarafından yapılan açıklamada Deyr ez Zor kentinin tamamen "özgürleştirildiği" ifade edilirken, IŞİD'lilerin tahliye edilip edilmediği konusunda bir bilgi verilmedi.

Rusya'nın desteklediği rejime bağlı güçler IŞİD'in 3 yıldan fazla bir süredir büyük bir kısmını kontrol altında tuttuğu Deyr ez Zor kent merkezine yönelik Eylül ayı başında saldırı başlatmıştı.

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor bölgesinde son durum:


Kırmızı: Rejim güçleri ve yabancı Şii milisler, Sarı: SDG/PKK, Siyah: IŞİD

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.