Pakistan'ın ünlü sokak berberleri

Pakistan'ın ünlü sokak berberleri

Kuaför salonlarına göre hem daha ucuz hem de daha hızlı olan sokak berberleri, ülkede büyük rağbet görüyor.

Pakistan’da hemen her köşe başında rastlanan sokak berberleri, kuaför salonlarına göre hem daha ucuz hem de daha hızlı oldukları için müşteriler tarafından büyük rağbet görüyor.

Başkent İslamabad’ın sokak berberlerinin ünü ülke sınırlarını aşmış durumda.

Her ne kadar hijyen açısından sorunları olsa da sokak berberleri, ucuz ve pratik hizmetleri için tercih ediliyor.

Sokak berberlerinde sadece 3 liraya saç ve sakal tıraşı olmak mümkün.

İslamabad’ın işlek pazarlarından Aabpara’daki dolmuş duraklarının köşesinde hizmet veren 32 yaşındaki Eşref Han, severek yaptığı işinin baba yadigarı olduğunu söyledi.

Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır geçimini berberlikten kazandığını belirterek, “Her stilde saç tıraşı yapıyorum. Çevredeki esnaf ucuz ve hızlı tıraş için beni tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

Dükkan açmak için yeterli sermayesi olmadığından yakınan Han, kuaför salonlarının sokak berberlerini rakip gördüğünü söyledi.

Bir yandan müşterisinin saçlarını düzeltirken bir yandan da yanında çalışan genç çırağına direktifler veren Han, isteyen müşterilerine kafa ve omuz masajı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.