Taliban'ın serbest bıraktığı ABD askerinin cezası belli oldu

Taliban'ın serbest bıraktığı ABD askerinin cezası belli oldu

Trump, seçim kampanyası boyunca Bergdahl'ın idam edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Afganistan’da görevliyken ordudan firar eden Amerikalı asker Bowe Bergdahl’ın yargılandığı dava sonuca bağlandı. Askeri mahkeme, Bergdahl’ın ordudan ihraç edilmesine ve 10 bin Dolar para cezası ödemesine hükmetti.

Karara Amerikalı Başkan Donald Trump’tan tepki geldi.

Seçim kampanyası boyunca Bergdahl’ın idam edilmesi gerektiğini söyleyen Trump, duruşma sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Bu karar ülkemiz ve ordumuz için utançtır” ifadelerini kullandı.

Trump’ın bu sözlerini ironik bulanlar, Amerikalı başkanın Vietnam Savaşı sırasında orduya katılmamasını hatırlatan yanıtlarla karşılık verdi.

Taliban serbest bıraktı

2009 yılında nöbet yerini terk ettikten sonra Taliban tarafından kaçırılan ve beş yıl esir kalan Berghal, örgüt üyesi beş mahkumun serbest bırakılması karşılığında özgürlüğüne kavuşmuştu. Takas anlaşması o dönemde tartışmalara yol açmıştı.

31 yaşındaki eski asker, ordudan firar etmek ve silah arkadaşlarının güvenliğini tehlikeye atmak suçlarından 14 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.