Facebook'a 1 Milyar Dolarlık 'Hamas Davası'

Facebook'a 1 Milyar Dolarlık 'Hamas Davası'

İsrail'de düzenlenen saldırılarda yakınlarını kaybeden bir grup ABD vatandaşı, sosyal medya devi Facebook aleyhine 1 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

New York'ta bir mahkemede açılan davada Facebook, Hamas'A platform sunmakla suçlandı. 60 sayfalık şikayet dilekçesinde, "İşin özü, Hamas Facebook'u terör aracı olarak kullanmaktadır" denildi.

Davacılar kimler?

Davacıları doğunlukla İsrail'de yaşayan ABD vatandaşı 5 aile oluşturuyor. Saldırılarda hayatını kaybeden ya da yaralananlar da ABD vatandaşıydı. Davacılar arasında 2014 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülen 16 yaşındaki bir gencin anne babası da yer alıyor. 2014 yılında araçla düzenlenen bir saldırı sırasında can veren 3 aylık bir bebeğin anne babası da Facebook'tan tazminat talep ediyor.

Facebook'tan ilk tepki

Facebook'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise "şiddete cesaretlendiren, tehditlere, terörizme ve nefrete yer veren içeriklere izin verilmediği" belirtildi. Açıklamada, kullanıcıların bu tür içerikleri kendilerine bildirmeleri konusunda uyarıldığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.