Trump: Sabrımız tükendi

Trump: Sabrımız tükendi

ABD Başkanı Donald Trump, Asya ziyaretlerinin ikinci gününde Japonya'da konuştu.

Asya ziyaretlerinin ikinci gününde Japonya'da konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Kuzey Kore'ye karşı sabrımız tükendi" mesajı verdi.

12 gün sürecek resmi ziyaretlerin ikinci gününde Trump başkent Tokyo’da Japon Başbakan Şinzo Abe ile bir araya geldi. Japon ve Amerikan liderler iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra Kuzey Kore’nin nükleer füze programı üzerine yoğunlaştı.

Abe ile görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Trump, "Stratejik sabır devri sona ermiştir. Bazı insanlar sözlerimin çok sert olduğunu söylüyor. Ancak bakın son derece ılıman bir söylem içinde olduğumuz son 25 yılda neler oldu" dedi.

Japonya destek veriyor

Şinzo Abe de, Japonya’nın, ABD’nin Kuzey Kore politikalarına yüzde 100 destek verdiğini belirtti.

ABD Başkanı Trump zirve toplantısına katılmadan önce ise First Lady Melanie Trump ile birlikte Japon İmparator Akihito ve İmparatoriçe Michiko’yu ziyaret etti.

Trump’ın imparatorun sadece elini sıkması dikkat çekti. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın 2009 yılında imparatoru eğilerek selamlamış, bu hareketi Amerikalılar’ın büyük tepkisine neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.