Başbakan Yıldırım o belgeler hakkında konuştu: Çocuklarım dokunulmaz değil

Başbakan Yıldırım o belgeler hakkında konuştu: Çocuklarım dokunulmaz değil

Belgelere göre, Erkam Yıldırım en büyük hissedar ve her iki şirketin de direktörü.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ziyareti öncesi soruları yanıtlarken Paradise Papers dosyasında oğullarının off-shore hesaplarının bulunduğunun açıklanmasıyla ilgili konuştu ve "Bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, gizlimiz saklımız yok" dedi.

Başbakan Yıldırım, siyasete girmeden önce denizcilikle uğraştığını ifade ederek, "Hayatım boyunca denizcilikle uğraştım, gemi işletmeciliği yaptım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarınma bıraktım" dedi.

"Siyasete başlarken çocuklarıma bir tavsiyem oldu. Devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Yakınına bile yaklaşmayacaksınız. Devletin bankalarından kaynak kullanmayacaksınız" diye konuşan Yıldırım, denizcilik sektörünün küresel bir iş olduğunu ifade ederek, "Bunun gizli saklı bir tarafı da yok" dedi.

Dünya genelinde 120 politikacı ve işinsanının ‘off-shore’hesaplarını ifşa eden organizasyonun yayınladığı belge sayısı 13.4 milyon. Belgelerin çoğunun kaynağı, offshore yatırım alanında önde gelen bir firma. Uluslararası gazetecilik organizasyonu ‘Paradise Papers’(Cennet Belgeleri),  denizcilik sektörünün ‘vergi cenneti’ Malta’daki hesapları ifşa etmişti. Yayınlanan belgelerde şimdiye kadar 'kanunsuz' bir durum ortaya çıkarılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.