Suudi Arabistan'da ABD destekli saray darbesi: 'Bu daha başlangıç'

Suudi Arabistan'da ABD destekli saray darbesi: 'Bu daha başlangıç'

Aralarında 11 prens, 4 bakan ve eski bakanların gözaltına alınmasından sonra Başsavcılık'tan açıklama geldi.

Suudi savcı el Mucib açıklamasında "Bu nerede olursa olsun yolsuzluğun kökünün kazınması için hayati önemdeki sürecin yalnızca başlangıcı" dedi.​

Soruşturmada '1. aşamanın' tamamlandığını belirten el Mucib "Epey kanıt toplandı ve ayrıntılı sorgulamalar yapılıyor" dedi.

El Mucib yargılamaların da açık bir şekilde zaman içinde yapılacağını söyledi.

Gözaltı operasyonu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın iktidarını güçlendirme adımı olarak görülmüştü.

Otelde tutuluyorlar

Ülkedeki yolsuzluk karşıtı kurumu yöneten 32 yaşındaki prens, aralarında dünyanın en zengin 100 kişisinden biri olan prens El-Velid bin Talal'ın da olduğu 11 Suudi prens, bakan ve eski bakanların gözaltına alınması emrini vermişti.

Bu arada sosyal medyada, Ritz Carlton'ın Riyad'daki otelinde tutulduğu iddia edilen prenslere ait olduğu sanılan görüntüler paylaşıldı. Al Jazeera'dan Saad Abedine'nin paylaştığı video ve fotoğrafları çok sayıda kişi retweet etti.

Trump: Kral Selman'a güveniyorum

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'tan da Suudi yetkililere destek geldi.

Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kral Selman ve Veliaht Prens'e büyük güvenim var. Ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Şu kötü davrandıklarından bazıları yıllarca ülkelerini 'sağdılar'" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.