Karadavi İstanbul'da konuştu: Yeniden dünyaya hakim olmalıyız

Karadavi İstanbul'da konuştu: Yeniden dünyaya hakim olmalıyız

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadabi, ''Bu ümmetin yeniden o günlerine döndürmek zorundayız.'' dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, "Müslümanlar çok kısa bir sürede dünyanın yöneticileri olmuştur. Öyleyse bu ümmetin yeniden o günlerine döndürmek zorundayız." dedi.

İstanbul'da bir programda konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el- Karadavi, İslamın, Arap yarımadasından Çin'e, Semerkand'a, Hint yarımadasına, Asya'ya ve Avrupa'ya kadar ulaşarak yayıldığını belirterek, "O zamanlar Emeviler, Müslümanlar çok kısa bir sürede dünyanın yöneticileri olmuştur. Öyleyse bu ümmetin yeniden o günlerine döndürmek zorundayız. Bu da bizim ümmete verdiğimiz sözümüz olsun." dedi.

Karadavi, İslam ümmetinin görevinin, başkalarını da hidayete eriştirmek olduğunu vurgulayarak, "Hazreti Muhammed'in mesajını tek bir kelimeyle özetlememiz gerekirse 'rahmet' kelimesini diyebiliriz. Ancak alemler için rahmet. Öyleyse bu ümmetin bu rolünü üstlenmesi gerekmektedir ve alimlerin de İslam mesajını taşıyan alimlerin sorumluluğu da bu ümmetle birlikte ümmetin yolunu açmak, onlara ışık olmak, onları ileriye doğru taşımak olmalıdır." diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.