Trump’a el hareketi yapan kadın işten atıldı

Trump’a el hareketi yapan kadın işten atıldı

Donald Trump’a golf kulübünden çıkarken el hareketi yapan ABD'li hükümet çalışanı işinden kovuldu.

Başkan Donald Trump’a Virginia’daki golf kulübünden çıkarken el hareketi yapan bisikletli bir sözleşmeli federal hükümet çalışanı işinden kovuldu.

Beyaz Saray foto-muhabirinin görüntülediği fotoğrafta, Juli Briskman isimli kadın bisikletiyle giderken Başkan Trump’ın konvoyuyla karşılaştı ve Trump’ın içinde bulunduğu araca orta parmağını gösterdi. Başkan Trump, Washington’un hemen dışında bulunan Trump Ulusal Golf Kulübü’nden Beyaz Saray’a gidiyordu.

Huffington Post web sitesine konuşan Briskman, “Yanımdan geçtiğini gördüm ve birden sinirlendim. ‘Yine golf oynamaya gelmiş’ diye içimden geçirdim” dedi. Başkan Trump’ın, yanından geçen bisikletli kadını görüp görmediği bilinmiyor.

Juli Briskman’ın Trump’a el hareketi yaptığı fotoğraf sosyal medyada büyük yankı uyandırmış defalarca, paylaşılmıştı. Briskman da bu fotoğrafı kendi sosyal medya sayfasına ekledi.

"Pişman değilim"

Fotoğrafta Briskman’ın yüzü görünmese de, Briskman’ın çalıştığı Akim isimli, federal hükümetle sözleşmeli olarak iş yapan inşaat şirketindeki yöneticilerine, fotoğraftaki kişinin kendisi olduğu bilgisini verdi.

Briskman, üç gün sonra, yakışıksız bir içerik paylaştığı ve şirketin sosyal medya politikalarını ihlal ettiği söylendikten sonra görevinden alındı.

Briskman, haksız yere kovulduğunu düşündüğü için, medeni haklar örgütü Amerikan Medeni Haklar Birliği’ne başvurdu. İşine dönüp-dönemeyeceğini bilmese de Briskman yaptığından pişman olmadığını ve yine olsa tekrar aynı davranışı sergileyeceğini belirtiyor.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.