İran'dan Suudi Arabistan'a 'örtülü tehdit': Gücümüzü biliyorsunuz

İran'dan Suudi Arabistan'a 'örtülü tehdit': Gücümüzü biliyorsunuz

Suudi Arabistan’ın füze saldırısı girişimiyle bağlantı olarak İran’ı suçlamasına Cumhurbaşkanı Ruhani’den yanıt geldi.

Suudi Arabistan’ın füze saldırısı girişimiyle bağlantı olarak İran’ı suçlamasına Cumhurbaşkanı Ruhani’den yanıt geldi. Ruhani Suudi Arabistan’ın ABD ve İsrail'i dost olarak görmesini "stratejik hata" olarak nitelendirdi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'a Yemen’den Cumartesi günü balistik füze fırlatılmasının ardından Suudi Arabistan ve İran arasında başlayan söz düellosu sürüyor.

Suudi Arabistan'ın, füze saldırısı girişimiyle bağlantılı olarak İran'a yönelik suçlamalarına Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den yanıt geldi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suudi Arabistan'ı İran'ın gücü konusunda uyararak, “İran İslam Cumhuriyeti’nin gücünü ve yerini biliyorsunuz. Sizden çok daha güçlü olanlar bile İran halkına karşı bir şey yapamadı” şeklinde konuştu. Ruhani, bugün Tahran’daki açıklamasında “ABD ve müttefikleri bütün olanaklarını bize karşı seferber etmelerine rağmen, hiçbir yere ulaşamadılar” dedi.

"Füze saldırısı Suudi saldırganlığının sonucu"

Cumhurbaşkanı Ruhani, Riyad'ı hedef alan füze saldırısını da "Suudi saldırganlığının bir sonucu” olarak nitelendirdi. “Yemen halkı ülkelerinin bombalanması karşısında nasıl tepki vermeliydi? Onların kendi silahlarını kullanmasına izin yok mu?” diyen Ruhani, Suudi Arabistan'a "Sen önce bombardıma son ver ve ardından Yemenlilerin de aynısını yapıp yapmadığına bak” şeklinde konuştu.

Ruhani ayrıca Suudi Arabistan’ın ABD ve İsrail’i dost, İran’ı ise düşman olarak görmesinin "stratejik bir hata” olduğunu savundu.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.