Başbakan Yıldırım: ABD ile ciddi sorunlarımız var

Başbakan Yıldırım: ABD ile ciddi sorunlarımız var

Başbakan Binali Yıldırım ABD ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada ABD ile ilişkilerde "ciddi sorunlar" bulunduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ABD ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada ABD ile ilişkilerde "ciddi sorunlar" bulunduğunu söyledi. Yıldırım Türk tarafının sorunları geride bırakmak istediğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkilerin gergin seyrettiği bir dönemde yapılıyor. ABD temasları çerçevesinde Yıldırım'ın, Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yarın görüşmesi planlanıyor. Başbakan Yıldırım Pence ile görüşmesi öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre şu ifadeleri kullandı: "Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söylememiz doğru olmaz...Ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların artık geride bırakılması, geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız."

Ziyarette iki ülke ilişkilerinde gerginlik yaratan konuların da gündeme gelmesi bekleniyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen'in iadesi meselesi, ABD'nin Suriye'de PYD'ye yaptığı silah yardımı, Türkiye'de tutuklu bulunan Amerikan vatandaşı rahip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının Washington'da karıştığı kavga, ABD'de devam eden Rıza Sarraf davası ve bu davayla bağlantılı olarak eski bakan Zafer Çağlayan hakkında çıkarılan tutuklama kararı ve vize krizi iki ülke ilişkilerindeki sorun teşkil eden konuları oluşturuyor.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.