"Çocuklarımın şeriatın gölgesinde yaşamasını istemiyorum"

"Çocuklarımın şeriatın gölgesinde yaşamasını istemiyorum"

Mescit girişine İslam karşıtı afiş asılmasının ardından ülkede tartışmalar tekrar alevlendi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki bir mescidin girişine, ''İslamlaşma öldürür. Doğu sınırına tel örgüye evet de.'' ifadesinin yer aldığı afiş asıldı.

Afişin Macaristan Kimlik Nesli Hareketinin üyeleri tarafından asıldığı belirtildi.

Macaristan iktidar partisi Fidesz Meclis Grup Başkanı Gergely Gulyas'ın, 'Macaristan'da cami olmayacak.' şeklindeki açıklamasının ardından aşırı sağ grupların Müslümanlara saldırıları arttı.

Macaristan Jobbik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Laszlo Toroczkai'nin belediye başkanlığını yaptığı Asotthalom'da, cami ve minare yapımı, ezan okunması, burka ve burkini giyilmesinin yasaklanması yönünde karar alınmıştı.

Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen de "Çocuklarım ve torunlarımın şeriatın gölgesinde yaşamasını istemiyorum. Bir yerde Müslümanlar toplu halde yaşadıkları zaman eninde sonunda İslam hukukunun yürürlüğe sokulmasını isteyeceklerdir." şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.