Türkiye, Fransa ve İtalya arasında savunma iş birliği

Türkiye, Fransa ve İtalya arasında savunma iş birliği

Taraflar arasında 'niyet beyanı' imzaladı.

Türkiye, Fransa ve İtalya Savunma Bakanlarınca savunma iş birliği niyet beyanı imzalandı.

İş birliğinin ilk adımı olarak SAMP-T hava savunma sistemini temel alan bir sistemin EUROSAM Konsorsiyumu ile Türk firmalarınca analizi yapılacak ve üç ülkenin ortak ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara başlanacak.

AA'nın aktardığına göre Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Savunma Bakanları Toplantısı dolayısıyla geldiği NATO Karargahı'nda çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Canikli, bu kapsamda Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ve İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti ile de bir araya geldi.

Üçlü görüşmede, Fransa ve İtalya savunma bakanlıkları ile Milli Savunma Bakanlığı arasında savunma iş birliğine ilişkin niyet beyanı imzalandı. İş birliğinin ilk adımı olarak SAMP-T hava savunma sistemini temel alan bir sistemin EUROSAM Konsorsiyumu ve Türk firmaları tarafından analizi yapılacak, üç ülkenin ortak ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara başlanacak.

Bu kapsamda ayrıca askeri elektronik sistemler, yazılım ile simülasyon sistemleriyle muhabere teçhizatı dahil, hava ve füze savunma sistemlerinin ortak üretiminde iş birliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra teknolojik iş birliği dahil savunma sanayi alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin desteklenmesi hedefleniyor.

Ülkeler arasındaki savunma ve güvenlik ilişkilerinin güçlendirilmesi, iş birliği ile NATO kapsamında ikili ve üçlü formatlarda istişareler yapılması, NATO’nun ortaklarıyla iş birliğinin geliştirilmesine destek olunması da niyet beyannamesindeki diğer maddeler olarak dikkati çekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.