HTŞ ve Nureddin Zengi Hareketi arasında gerginlik

HTŞ ve Nureddin Zengi Hareketi arasında gerginlik

Suriye'de muhalif gruplar arasında yaşanan gerginliğin ortak mahkeme kurularak çözülmesi bekleniyor.

Suriyeli muhalif gruplardan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ve Nureddin Zengi Hareketi arasında İdlib'in kuzeyinde gerginlik yaşandığı aktarıldı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, HTŞ ve Zengi Hareketi'ne bağlı silahlı güçler Perşembe günü İdlib'in kuzeyi ve Halep'in batısındaki Tikad ve Bisartun bölgelerinde çatıştı.

İki grup arasındaki çatışmanın ardından Ahraru'ş Şam ve Ceyşu'l Ahrar konuyla ilgili açıklama yayınlayarak tarafları sukünete çağırdı. 

Ortak mahkeme teklifi

Ceyşu'l Ahrar, taraflara çatışmayı durdurma çağrısında bulunarak, esirleri karşılıklı olarak serbest bırakma ve sorunu şer'i mahkemede çözüme kavuşturmalarını önerdi. İki tarafın da haklarının korunacağı bir üst mahkeme oluşturmaları gerektiğini ifade eden Ceyşu'l Ahrar, güvenilir ilim adamlarının görev alabileceğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak Ahraru'ş Şam'dan yapılan açıklamada ise Tahriru'ş Şam Heyeti hakkında sert ifadeler kullanıldı.

Taraflar arasında henüz uzlaşma sağlanamadı.

HTŞ: Zengi Hareketi'nin taşkınlığı

İBA Haber ajansı, HTŞ Halep sorumlusu Ebu İbrahim Selame ile görüştü.

Selame, "Kuzey ve Doğu Hama bölgelerinde Nusayri rejimi ve Haricilere karşı savaşla meşgulken Zenki hareketinin taşkınlıkları karşısında şaşkınlığa uğradık" ifadelerini kullandı.

İdlib'in doğusunda bazı bölgelerin Nureddin Zenki kontrolünde olması nedeniyle HTŞ'nin rejim ile savaştığı cephelere sağlıklı olarak lojistik destek sağlayamadığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.