PKK'ya 3 bin TIR silah gönderildi

PKK'ya 3 bin TIR silah gönderildi

Savunma Bakanı Canikli, ABD’nin PKK'nın Suriye kolu PYD’ye verdiği silahların 3 bin TIR’ı geçtiğini belirtti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargâhı'nın ev sahipliği yaptığı Savunma Bakanları Toplantısı'na Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin PKK hakkında sunduğu belgeler damga vurdu. PKK'nın PYD ile olan organik bağlarını belge ve fotoğraflarla mevkidaşlarına sunan Canikli, IŞİD ile mücadelenin sonuna gelindiğini belirterek, artık silah verilmesinin izah edilemeyeceğini belirtti.

ABD'nin PYD'ye verdiği silahların 3 bin TIR'ı geçtiğini ve bu sayının IŞİD ile mücadele ile örtüşmediğini belirten Canikli şunları kaydetti:

"Bütün mevkidaşlarıma Suriye Demokratik Güçleri (PYD / YPG) adı altında verilen silahların Türkiye için ciddi güvenlik tehdidi oluşturduğunu bildirdik, silah yardımı artık sonlandırılmalı. Özellikle Amerika Savunma Bakanı ile yaptığımız görüşmede burada YPG'nin, PKK'nın Suriye kolu olduğu, aynı yerden komuta edildiğini hem ifade ettik hem de bunu belgeleriyle, fotoğraflarıyla kendilerine takdim ettik."

Silahlar Türkiye'ye karşı kullanılıyor

Sunduğu çalışmalarda, PYD'nin, YPG'nin; PKK'nın bir kolu olduğunu gösteren bütün dokümanların olduğunu söyleyen Canikli, Hakkari'deki saldırıda kullanılan AT-4 tanksavar silahının ABD tarafından YPG'ye verildiğinin ve bununla ilgili görüntüleri mevkidaşlarıyla paylaştığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.