İstanbul'da yardım gönüllülerine gözaltı kararı: 'Hukuksuzluğa son verin'

İstanbul'da yardım gönüllülerine gözaltı kararı: 'Hukuksuzluğa son verin'

Rahmet Eğitim ve Kültür Derneği, 3 dernek gönüllüsünün keyfi şekilde gözaltına alındığını duyurarak, hukuksuz uygulamaların son bulması çağrısı yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün İstanbul'da belirlenen 14 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi ve 39 kişi gözaltına alındı.

Ancak operasyon sırasında IŞİD'e karşı duruşu ve çalışmaları ile bilinen birçok yardım gönüllüsü ve dernek üyesinin de gözaltına alındığı aktarıldı. Türkiye'de ikamet eden bir çok mültecinin de asılsız 'terör' bağlantılı suçlamalarla ile gözaltına alındığı ve bu yolla sınırdışı edildiği belirtiliyor.

Hukukçular 'terör' bahanesi ile gerçekleştirilen ve aktivistleri hedef alan gözaltı kararlarınında hakkaniyet ilkesinin gözetilmediği ve gözaltı sürecinde başvurulan tasarrufların masumiyet karinesini ağır bir şekilde zedelediği görüşünde.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rahmet Eğitim ve Kültür Derneği yetkilileri, 'polis baskınında yapılan keyfilikleri ve oluşturulan yanlış algıları kınadığını' duyurdu. 

Rahmet Eğitim ve Kültür Derneği'nden yapılan açıklamada 3 dernek gönüllüsünün keyfi şekilde gözaltına alındığı belirtilerek, hukuksuz uygulamaların son bulması çağrısı yapıldı.

Rahmet Eğitim ve Kültür Derneği'nin resmi açıklaması şu şekilde:

Bu gün erken saatlerde İstanbul'da yapılan polis operasyonunda derneğimizin gönüllülerinden olan bazı kardeşlerimiz de göz altına alınmış bulunmaktadir. Hangi başlık altında olursa olsun polis baskınında yapılan keyfilikleri ve oluşturulan yanlış algıları kınıyor ve reddiyoruz. Mustafa D, Gürkan K. ve Hamza C. isimli kardeşlerimiz, kendilerine yapılan bu keyfi uygulamanın, içeriği ne olursa olsun, uzağında yer almakta ve tamamen ilgisiz bulunmaktadırlar. Kendilerine polisten telefonla davet geldiğinde bile rahatlıkla gidebilecek olan kardeşlerimize yapılan bu hukuksuz ve keyfi uygulamaların son bulmasını, bir an önce özgürlüklerinin geri verilmesini ve daha fazla maģduriyete uğratılmamalarını bekliyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.