'Ebu Hanzala' için ağırlaştırılmış müebbet istendi

'Ebu Hanzala' için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Bayancuk, ''IŞİD'in inanç yapısı ve yaptığı eylemlerle, İslam'a aykırı ve zarar verdiğine inanan biriyim.'' dedi.

Sakarya'da IŞİD soruşturması kapsamında tutuklanan 'Ebu Hanzala' mahlaslı Halis Bayancuk'un da bulunduğu 11 tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Bayancuk'un "Anayasa'yı ihlal"den ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22 yıla kadar ve "silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak"tan 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Bayancuk, iddianamedeki ifadesinde daha önce birçok kez gözaltına alındığını ve tutuklandığını anlattı.

Herhangi bir 'terör örgütü' içinde faaliyet gösteren akrabası veya yakınının olmadığını, kod ismi kullanmadığını söyleyen Bayancuk, "IŞİD'in inanç yapısı ve yaptığı eylemlerle, İslam'a aykırı ve zarar verdiğine inanan biriyim. Bununla ilgili yaptığım ve sosyal medyada yayınlanmış konuşmalarım var. Bu sebeplerden dolayı IŞİD'i desteklemem, eleman temin etmem veya böyle bir faaliyete yardımcı olmam düşünülemez." beyanında bulundu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum