Bakan Çavuşoğlu: Komünist parti süreklilik ve yenilenme içinde

Bakan Çavuşoğlu: Komünist parti süreklilik ve yenilenme içinde

Çavuşoğlu, Türkiye ve Çin arasında 'terörle mücadele' konusundaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin son yıllarda oldukça yapıcı bir seviyeye ulaştığını belirterek, "Bizim stratejik iş birliğimiz güçlü, sanayi ve ticaret ilişkilerimiz sağlam." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Haber Ajansı Şinhua'ya mülakat verdi.

AA'nın aktardığına göre Türkiye'nin, Çin Komünist Partisi yeni yönetiminin, ülkenin yönünü daha iyi ve üretken bir yöne doğru sürdüreceğine ve uluslararası iş birliği için yeni fikirler getireceğine inandığını belirten Çavuşoğlu, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in 19. Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresindeki stratejik vizyonunun bunun işareti olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, "Çin Komünist Partisinin süreklilik ve yenilenme arasındaki uyumunun sağlanmasındaki kararlı duruşu, kendisini partinin yeni yönetiminin oluşumuyla ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin son yıllarda oldukça olumlu ve yapıcı bir seviyeye ulaştığının altını çizen Çavuşoğlu, "Bizim stratejik iş birliğimiz güçlü, sanayi ve ticaret ilişkilerimiz sağlam ve bu ilişkilerin gelişimi için büyük bir potansiyel sunuyor." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye ve Çin arasında 'terörle mücadele' konusundaki iş birliğinin ikili ilişkiler için önemli bir başlık teşkil ettiğinin altını çizerek, "Ortak tepkileri gerektiren küresel tehditler olduğunu unutmamalıyız." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.