Ahraru'ş Şam: HTŞ'ye karşı savaşacağız

Ahraru'ş Şam: HTŞ'ye karşı savaşacağız

Ahraru'ş Şam lideri Ebu Firas, Tahriru'ş Şam'a karşı savaşmak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Suriyeli muhalif gruplardan Ahraru'ş Şam'ın askeri liderlerinden Ebu Firas, diğer muhalif gruplardan Nureddin Zengi Hareketi ve Ceyşu'l Ahrar'la birlikte Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) karşı savaşacaklarını söyledi.

Ahraru'ş Şam lideri, "Askeri hazırlıklarımızı tamamladık, Tahriru'ş Şam'a karşı Nureddin Zengi Hareketi ve Ceyşu'l Ahrar'ın yanında savaşa gireceğiz" açıklamasında bulundu.

Ceyşu'l Ahrar ve Nureddin Zengi Hareketi ile ortak savunma anlaşması yaptıklarını söyleyen Ahraru'ş Şam lideri, gruplardan herhangi birine yönelik saldırıya birlikte cevap vereceklerini ifade etti.

Ebu Firas, "Tahriru'ş Şam sahadaki tüm grupları tasfiye etmeye çalışıyor. Bu durum da bizi, Tahriru'ş Şam'ın aylardır yürüttüğü planlara karşı açıkça savaş ilan etmeye zorluyor." şeklinde konuştu.  Ahraru'ş Şam lideri adı geçen diğer gruplarla birlikte sorunların çözümü için ortak mahkeme kurmaya hazır olduklarını bildirdi.

Ne olmuştu?

HTŞ ve Nureddin Zengi Hareketi arasında Halep'in batısında bir süredir çatışmalar yaşanıyor. Nureddin Zengi Hareketi'nin bir kısım HTŞ üyelerini tutuklama kararı almasına karşılık, HTŞ de Nureddin Zengi Hareketi üyelerine yönelik tutuklama başlattı. Nureddin Zengi Hareketi'nin HTŞ'nin Kuzey Halep bölgesinde rejime karşı bulunan cephelerde yeni karargahlar açmasına karşı çıktığı belirtiliyor. Nureddin Zengi Hareketi'nin bu reaksiyonunun sebebi tam olarak bilinmese de, yerel anlaşmazlıkların problemin büyümesinde etkili olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan HTŞ'nin Halep sorumlusu şunları söylemişti: "Zengi'nin, Hey'et askerlerinin kuzey yolunu kapatması ve tutuklamalarda bulunması karşısında çok şaşırdık. Bu cephelerin ne kadar hassas olduğunu ve tek destek yolunun Zengi hareketi bölgesinden geçtiğini herkes bilir. Bu durum, gerilimin artmasına ve tutuklamaların yaşanmasına neden olmuştur. Islah girişimlerinde bulunduk, ancak Zengi komutanlarının inatçılığı karşısında yeni bir şaşkınlık yaşadık. Şu durumda gerginliğin sorumluluğunu onlara yüklüyoruz. Özellikle de bazı bölgelerde Hey'et'e bağlı fertlerin evlerine saldırmaları bu gerginliği daha da artırmış bulunmaktadır."

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.