İslam 10 yılda İngiltere'de bir numaralı din olacak

İslam 10 yılda İngiltere'de bir numaralı din olacak

İslam Avrupa'da ve özellikle İngiltere'de hızla yayılmaya devam ediyor.

İngiltere'de 25 yaşın altındaki 10 kişiden biri Müslümanken Hristiyanların sayısı hızla azalıyor. Müslüman nüfustaki patlama ve Hristiyan demografisindeki yaşlanma, İslam'ın 10 yıl içerisinde İngiltere'de en baskın din olacağı manasına gelebilir.

Ulusal İstatistik Ofisi'nin yeni bir analizi, Hristiyanların sayısının daha önce düşünüldüğünden %50 daha hızlı düştüğünü ortaya koydu. Analiz gösterdi ki Hristiyanların çoğunluğu 60 yaşın üzerinde. İlk defa daha nüfusun yarısından daha azı kendisini bir Hristiyan olarak tanımlıyor.

Yine Ulusal İstatistik Ofisi'nin hesaplamalarına bakıldığında Hristiyanlık halen yüzde ellinin üzerinde bir nüfus ile İngiltere'de baskın din konumunda, fakat İngiltere'de Müslüman nüfusun son 15 yıldaki yüzde 75 oranındaki büyük artışı Hristiyanların sayısındaki bu oranı değiştirecek gibi gözüküyor.

İslam karşıtı saldırılar artabilir

İngiltere'de şu an yaklaşık Müslüman nüfusu %5 civarında. Bu sayı, ülkeye gelen yaklaşık 600 bin Müslüman göçmenle son 10 yılda artmış vaziyette. Ülkede Hristiyan nüfustaki azalmaya kaçınılmaz olarak bakılırken, aşırı milliyetçi ve sağcı kesimler de Müslümanların sayısındaki bu artıştan endişeli. Müslümanların sayısındaki artışın ülkede İslam karşıtı saldırıları artıracağı tahmin ediliyor.

Müslümanların sayısındaki bu artışın ve yaşanan demografik değişimin bir kültürel değişim de yol açacağı düşünülüyor. Özellikle Londra ve çevresinde artan Müslüman nüfus farklı topluluklar oluşmasına yol açmışken bölgede 10 yılda 600 bin beyaz İngiliz'in ülkenin farklı kesimlerine gitmek durumunda kaldığı ifade ediliyor. Uzmanlara göre süreç böyle devam ederse İslam, İngiltere'de 10 yıl sonra en kapsamlı ve en baskın din haline gelebilir

Müslümanlar ekonomik olarak bağımsız

Müslümanlara dair istatistikler de son yıllarda göze çarptı. Müslümanların yüzde 20'si ekonomik olarak aktif yani tam zamanlı bir işe sahip. Müslümanların çalışma hayatının üst kademelerinde kapladığı oranın yüzde 5.5 olduğu ifade edilirken, Müslümanlar emlak alanında da oldukça geniş bir yer kaplamış vaziyette. Müslüman nüfusun yüzde 43'ünün kendi evine sahip olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum