Nureddin Zengi Hareketi, HTŞ kontrolündeki Daret İzze'ye saldırı başlattı

Nureddin Zengi Hareketi, HTŞ kontrolündeki Daret İzze'ye saldırı başlattı

Halep'in batısında faaliyet gösteren Nureddin Zengi Hareketi, Tahriru'ş Şam'ın elinde bulunan Daret İzze'ye saldırı başlattı.

Nureddin Zengi Hareketi ile Tahrir'uş Şam arasındaki gerginlik yakın bir zamanda yerini yer yer çatışmalara bırakmıştı. Bu akşam gelen haberler iki grup arasındaki gerginliğin doruğa çıktığını gösterir nitelikte.

Daret İzze'nin konumu:


Bilindiği gibi şehrin yakınlarına kısa bir süre önce Türk Silahlı Kuvvetleri Tahriru'ş Şam ile anlaşarak konuşlanmıştı.

Muhalif güçlerin elindeki Suriye'nin kuzeyinden gelen haberler Nureddin Zengi Hareketi'nin Tahrir'uş Şam elindeki Daret İzze'ye saldırı başlattığı yönünde. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı bir Twitter hesabından yapılan açıklamada Nurettin Zengi Hareketi'nin Halep'in kuzey kırsalında çatışmalardan sonra şehri Tahrir'uş Şam'ın elinden ele geçirdiği ifadesine yer verildi.

 

Sahadan kaynaklar Özgür Suriye Ordusu'na bağlı hesabın şehrin ele geçirildiğine dair haberini doğrulamazken Daret İzze'ye bir saldırı başlatıldığını ise doğruladı.

Öte yandan Tahrir'uş Şam tarafından yapılan açıklamada Nurettin Zengi Hareketi'ne bağlı savaşçıların Daret İzze şehrini ele geçirmeye çalıştıklarına ve şehre yönelik yoğun ağır silah ve tank saldırıları başlattıklarına yer verildi. Tahrir'uş Şam bölgeden kaynaklara dayandırdığı açıklamada Nureddin Zengi Hareketi'nin liderlerinin savaşçılarına "şehri yakın" talimatı verdiğini öne sürdü.

Tahriru'ş Şam, Nurettin Zengi Hareketi savaşçılarının Daret İzze'deki mahkemeye saldırdığını ve bu mahkemede şeri kadı Ebu Mücahid el Mısri'yi de öldürdüklerini ilan etti. El Mısri'ye ait olduğu belirtilen fotoğraf da sosyal medyada yayınlandı.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.