Flynn, Gülen'i kaçırma iddiasını reddetti

Flynn, Gülen'i kaçırma iddiasını reddetti

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, Gülen'in kaçırılması teklifiyle ilgili iddalarını yalanladı.

Fethullah Gülen'in kaçırılıp Türkiye'ye iade edilmesi için Michael Flynn'e ve oğluna 15 milyon dolara kadar bir ücret teklif edildiği iddiası, Flynn'in avukatı tarafından yalanlandı.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın avukatı Robert Kelner, özel yetkili savcı Robert Mueller'in, 2016 yılındaki ABD seçimlerine Rusya'nın müdahalesinin araştırıldığı soruşturmanın kaynaklarına dayandırılarak ortaya atılan iddiayı "ölçüyü aşan" ve "yanlış" bir iddia olarak değerlendirdi.

Yazılı bir açıklama yapan avukat Kelner, 2016 seçim kampanyası ile ilgili soruşturmalara saygı çerçevesinde medyada çıkan söylenti ve iddialara yanıt vermekten kaçındıklarını kaydederken, "Ancak bugünkü haberlerin General Flynn hakkında adam kaçırmadan rüşvete kadar ölçüyü aşan ve önyargılı iddialar ortaya atması dolayısıyla bu kuralımızda istisna gösteriyoruz ve iddialar yanlıştır" ifadesini kullandı.

Wall Street Journal gazetesinin (WSJ) Cuma günkü haberinde, Flynn'i soruşturan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ajanlarından en az dördünün Aralık ayında New York'ta "21" isimli bir kulüpte, Flynn ve Türk hükümet yetkililerinin Gülen konusunun konuşulduğu bir toplantı ile ilgili ifadesini aldıklarını ortaya attı.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.