BAE'den Kolombiya’ya İspanyolca karşılığı 45 milyon dolarlık destek

BAE'den Kolombiya’ya İspanyolca karşılığı 45 milyon dolarlık destek

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kolombiya’ya çatışma sonrası dönem için 45 milyon dolarlık destek vereceğini açıkladı.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, resmi ziyaret için bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Kolombiya’ya çatışma sonrası dönem için 45 milyon dolarlık destek vereceğini açıkladı.

Kolombiya Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Santos, BAE ziyaretinin ilk gününde Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Santos, BAE’nin Kolombiya’daki çatışma sonrası dönem ve Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile yapılan barış anlaşmasının uygulanmasında kullanılacak 45 milyon dolarlık destek vereceğini duyurdu.

Heyette yer alan Kolombiya Devlet Başkanlığı Uluslararası İşbirliği Ajansı (APC) Direktörü Sergio Londono da Ortadoğu ülkeleri arasında şimdiye kadar en yüksek yardımı BAE’nin yaptığını vurgulayarak, söz konusu meblağın çatışmadan en çok etkilenen yerleşim birimleri için harcanacağını kaydetti.

Kolombiya BAE'de İspanyolca öğretecek

Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin ise ülkesinin BAE’de İspanyolca eğitim çalışmaları yürüteceğini duyurdu.

Birçok ülkede bu eğitim faaliyetlerini yürüttüklerini ve Kolombiya’nın “iyi” İspanyolca konuşulması ile tanındığını hatırlatan Holguin, BAE’deki eğitim çalışmalarının Ocak 2018 itibarıyla başlayacağını ifade etti.

Holguin, ayrıca “tamamen çöl olan BAE’nin” Kolombiya’daki çöl bölgesi Guajira’da yatırımlarda bulunması için çalışma yürüttüklerini aktardı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.