Trump, Putin'e mi inanıyor istihbarat servislerine mi?

Trump, Putin'e mi inanıyor istihbarat servislerine mi?

Trump, Vietnam’ın başkenti Hanoi’de Vietnam Devlet Başkanı Tran Dai Quang’la düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Amerika Başkanı Donald Trump Asya gezisi çerçevesinde kısa bir görüşme gerçekleştirdiği Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e 2016 seçimlerine müdahalesi olup olmadığını sormuş aldığı yanıt karşısında da Putin ve Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale etmediğine inandığı mesajını vermişti.

Ancak Trump, Vietnam’ın başkenti Hanoi’de Vietnam Devlet Başkanı Tran Dai Quang’la düzenlediği ortak basın toplantısında ise Amerikan istihbarat servislerine inandığını belirtti.

Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA, Federal Soruşturma Bürosu FBI, Ulusal Güvenlik Ajansı NSA, 2016 başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği sonucuna varmıştı.

Trump,"İstihbarat servislerimize inanıyorum, şu sıralarda iyi insanlar tarafından yönetilen onlarla güçlü bir şekilde çalıştım,istihbarat servislerimize çok inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Trump, “Bütün iş Demokratların tezgahı” demiş ve Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’nin eski şefi John Brennan ve eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’ı eleştirmişti.

Trump, “Onlar siyasi hackciler. Brennan, Clapper, Comey. Comey’nin yalancı ve sızdırıcı olduğu kanıtlandı” ifadesini kullanmıştı.

Trump Rusya lideri Putin’le ilgili olarak da “Birbirimizi çok iyi anlıyor görünüyoruz, bence çok iyi bir ilişki” ifadesini kullandı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.