Halep'ten kan donduran görüntüler: Rus uçakları 60 sivili öldürdü

Halep'ten kan donduran görüntüler: Rus uçakları 60 sivili öldürdü

Halep'in batısında düzenlenen hava saldırısında onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Halep'in batısında düzenlenen hava saldırısında onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Halep'in batısındaki Etarib beldesinde pazar yerinin hedef alındığı hava saldırısında 63 sivil yaşamını yitirdi, 60'tan fazla sivil de yaralandı. 

Ölü sayısı 63'e yükseldi

Halep'in batı kırsalında muhaliflerin kontrolünde olan Etarib beldesine düzenlenen saldırıda savaş uçaklarının pazar yerini hedef aldığı ve bölgeye 3 hava saldırısı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Dün, saldırıda ilk belirlemelere göre 53 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edilirken, Al Jazeera'nın geçtiğimiz dakikalarda servis ettiği ve kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre ölü sayısı 63'e yükseldi.

 

"Saldırıyı Rus uçakları gerçekleştirdi"

Öte yandan bölgeden haber aktarımı yapan aktivist ve bazı yerel haber kaynakları saldırının Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından düzenlenmiş olduğu bilgisini aktarıyor.

Saldırı sonrası olay yerinden ilk görüntüler:

ABD: Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bilmiyoruz

AA muhabirinin, “Halep'te 50'den fazla sivilin yaşamını yitirdiği pazar yeri katliamını gerçekleştiren savaş uçaklarının Rusya ve mı yoksa rejime mi ait olduğu konusunda elinizde radar kaydı veya bir bulgu var mı?” sorusuna ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Eric Pahon, "Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bilmiyoruz. Elimizde bu konuda bir bilgi yok. Dolayısıyla Rusya veya rejimi işaret etmeyeceğiz." dedi.

Radar izlerinin paylaşımına da değinen Pahon, “Başka güçlerin radar izlerini paylaştığımız zamanlar oldu ama bu konuda şu anda radar bilgisi paylaşmayacağız.” ifadesini kullandı. 

Kaynak: Mepa News, AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.