Türkiye'den Rakka açıklaması: Amaç demografik yapıyı değiştirmek

Türkiye'den Rakka açıklaması: Amaç demografik yapıyı değiştirmek

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin desteklediği YPG güçlerinin Rakka’da savaştığı 250 IŞİD’li ve ailesini tahliye etmesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin desteklediği YPG güçlerinin Rakka’da savaştığı 250 IŞİD’li ve ailesini tahliye etmesine tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, PYD/YPG’nin Suriye’deki amacının ‘DEAŞ’a karşı mücadele etmek değil, demografik yapıyı değiştirmek’ olduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının tam metni şu şekilde:

"Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin güdümündeki sözde ‘Suriye Demokratik Güçleri’nin, Rakka’nın DEAŞ terör örgütünden temizlenmesine yönelik harekat sürerken DEAŞ’la anlaşarak, çok sayıda DEAŞ teröristini Rakka’dan tahliye etmesi, son derece vahim ve ibret verici bir gelişmedir.

Her vesileyle vurguladığımız gibi, PYD/YPG’nin Suriye’deki amacı DEAŞ’a karşı mücadele etmek değil, sahada gayrimeşru oldubittiler yaratmak, toprak işgal etmek ve buralarda demografik yapıyı değiştirmektir.

Söz konusu anlaşma, bir terör örgütüyle mücadelenin başka bir terör örgütüyle yürütülmesi halinde bu terör örgütlerinin eninde sonunda birbiriyle işbirliğine gideceği gerçeğinin yeni bir örneği olmuştur.

DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu ve ABD Savunma Bakanlığı sözcüleri tarafından konu hakkında yapılan açıklamalarda, söz konusu anlaşmanın varlığının inkar edilmemesinden, tersine bu anlaşmaya “saygı duyulduğunun” görülmesinden de esef duyulmuştur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.