Afrin operasyonunda ABD PKK'yı koruyacak mı?

Afrin operasyonunda ABD PKK'yı koruyacak mı?

ABD'li sözcü koalisyon desteği için şartlarını açıkladı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Türkiye’nin Afrin’e operasyon düzenlemesi durumunda ABD’nin PYD’yi koruyup korumayacağına yönelik soruya, “IŞİD ile savaşmıyorsanız ve bizimle aynı amaca yönelik çalışmıyorsanız koalisyonun desteğini alamazsınız.” yanıtını verdi.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, video konferans yöntemi ile ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Habertürk’ün haberine göre; Rakka’da daha önce IŞİD’e karşı savaşan PYD’nin Afrin’e geçtiğini hatırlatan bir gazetecinin, Türkiye’nin Afrin’e operasyon yapmakla ilgili planı bulunup bulunmadığına ilişkin sorusu üzerine Dillon, bu konu hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Gazeteci, “IŞİD karşıtı operasyonlara katılmış Kürt güçler gibi güçleri koruma konusunda koalisyonun bir sorumluluğu var mı?” sorusunu da yöneltti. Bunun üzerine Dillon, ortaklarını koruduklarını daha önce gösterdiklerini ifade etti. Dillon, “Suriye’de ortağımız SDG’dir. Bu da o şemsiyenin altına giren Kürtler, Yezidiler, Araplar, Hristiyanlar dahil herkestir.” dedi.

Dillon koalisyonun, IŞİD dışında bir güç ile çatışması durumunda daha önce ABD’nin IŞİD operasyonlarına katılmış PYD’yi koruma sorumluluğu olup olmadığına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

“IŞİD ile mücadele eden ortaklarımızı destekleyeceğiz. Daha önce bir kere El Tanif bölgesinde birlikte çalıştığımız, IŞİD ile savaşmak istemeyip başka çabalar içinde olan bir unsura bunu gösterdik. Onlarla ilişkilerimizi kestik. Takip etmek istedikleri şey bu olduğu için artık koalisyonun desteğini almadılar. Dolayısıyla senin soruna dolaylı bir cevap olarak, eğer IŞİD ile savaşmıyorsanız ve bizimle aynı amaca yönelik çalışmıyorsanız koalisyonun desteğini alamazsınız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.