Türk mühendisler 'gizlenme kumaşı' geliştirdi

Türk mühendisler 'gizlenme kumaşı' geliştirdi

Türk mühendislerin geliştirdiği gizlenme kumaşı radar ve termal kameralara yakalanmıyor.

Türk mühendislerin geliştirdiği radar ve termal kameralara yakalanmayan gizlenme kumaşı, askeri kamuflaj olarak da denenmeye başlandı.

Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk testlerin başarıyla geçmesinin ardından Torbalı’da kurdukları fabrikada üretimine başladıklarını belirtti.

Dünyada hem görünürlük hem radar hem de termal kameralardan saklanabilen malzeme üretebilen çok az firma olduğunu, bu anlamda ABD ve İsrail’in ardından üçüncü olduklarını ifade eden Ünlütürk, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir alanda tamamen yerli mühendislikle kritik bir ürün geliştirdiklerini ifade etti.

Termal kameralara yakalanmıyor

İnsan, tank ya da mühimmatlarda oluşan ısıyı renk kontrastına neden olmayacak şekilde yayarak dağıtabilen kumaşın bu özelliğiyle de termal kameralara karşı koruma sağladığını ifade eden Ünlütürk, kumaşın komuta merkezi ve mühimmatın saklanması için kullanılmaya başlandığını dile getirdi.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.