"Şişani'nin Ölümünü Teyit Edemedik"

"Şişani'nin Ölümünü Teyit Edemedik"

Pentagon, daha önce öldürüldüğünü açıkladıkları IŞİD’in üst düzey komutanlarından Ömer Şişani’nin dün öldüğüne dair haberlere temkinli yaklaşıyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), sözcüsü Peter Cook, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Şişani’nin ölümüne ilişkin sorularını yanıtladı.

IŞİD kaynaklarının Şişani’nin Musul’da çatışmada öldüğünü duyurduğunun hatırlatılması üzerine Cook, şunları kaydetti:

“Koalisyon güçleri 10 Temmuz’da Musul yakınlarında IŞİD’in lider kadrosuna yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı esnasında Ebu Ömer el Şişani’nin de diğer 16 IŞİD lideriyle orada bulunduğuna inanıyoruz. Hava saldırısının sonuçlarını belirlemeye çalışıyoruz.”

"O ZAMAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMÜŞTÜK"

Pentagon, mart ayında yaptığı açıklamada Şişani’nin Suriye’deki hava saldırısında hedef alındığını ve öldürüldüğünü bildirmişti.

Cook, ABD’nin daha önceki bu açıklamalarının anımsatılması üzerine ise, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Marttaki ilk hava saldırısı sonrasında durumu değerlendirdiğimizi açıkça ifade etmiştik. O zaman öldürüldüğünü düşünmüştük. İlave bilgiler bizim 10 Temmuz’daki bu son hava saldırısını yapmamıza neden oldu.”

Basın mensuplarının Şişani’nin 10 Temmuz’daki görüşmede bulunduğundan ve öldürüldüğünden emin olup olmadıklarına dönük ısrarlı soruları üzerine Cook, “Hala saldırının detayları üzerinde çalışıyoruz, durumu değerlendiriyoruz, şu aşamada öldürüldüğünü teyit edemem.” yanıtını verdi.

Cook, mart ayındaki saldırıda istihbarat fotoğraflarının kendilerini yanılttığına vurgu yaptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.