NBC: Sarraf itirafçı oldu

NBC: Sarraf itirafçı oldu

New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf’ın savcılıkla işbirliğine başladığı öne sürüldü.

ABD'li yayın kuruluşu NBC'nin internet sayfasında "İşbirliği yapan tanığın Flynn’in Türkiye bağlantısı hakkında bilgisi var mı?" başlığı ile yayınlanan haberde, iş adamı Rıza Sarraf’ın New York'ta yargılandığı davada federal savcılarla işbirliği yaptığı iddia edildi.

DW'nin aktardığı iki 'güvenilir' kaynağa dayandırılan haberde, İran ve Türkiye vatandaşı Rıza Sarraf’ın hapisten çıkarıldığı, ancak halen federal tutuklu olarak gözetim altında tutulduğu ileri sürüldü. Tom Winter ve Julia Ainsley imzalı haberde "Sarraf şu an da hapishane dışında ve savcılara ifade veriyor" dendi.

Bir süre önce Sarraf'ın Kasım ayı başında tahliye edildiği ve nerede olduğunun bilinmediğine dair basında çıkan iddiaların ardından, Türkiye ABD makamlarına yazılı bir nota vermiş ve Sarraf’ın durumu ile ilgili bilgi talebinde bulunmuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Perşembe günü yaptığı açıklamada "hem Adalet Bakanlığı'ndan hem de ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan büyükelçiliğimize dönüşler olmuş. 'Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok' diye genel bir cevap verilmiş" demişti.

Öncesinde ise konuyla ilgili New York Başsavcılığı, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) "İş adamı Rıza Sarraf'ın federal hapishanede tutukluluk hali sürüyor" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.