El Kaide lideri Zevahiri'den yeni video: Şeytani koalisyonu hedef alın

El Kaide lideri Zevahiri'den yeni video: Şeytani koalisyonu hedef alın

Eymen Ez Zevahiri yeni bir video mesaj yayınladı.

El Kaide lideri Dr. Eymen Ez Zevahiri yeni bir video mesaj yayınladı.

El Kaide merkez yapılanmasının yayın organı Es Sahab tarafından geçtiğimiz gün Eymen ez Zevahiri'ye ait yeni bir video mesaj yayınlandı. 

İki bölüm olarak yayınlanan ve toplamda yaklaşık 2 saat olan video "Şehidin Silahını Taşı" isimli serinin altıncısı olarak yayınlandı.

Ömer Abdurrahman

El Kaide yayın organı tarafından servis edilen video da Eymen Ez Zevahiri, ABD'de tutuklu bulunan ve geçtiğimiz Şubat ayında vefat eden Ömer Abdurrahman hakkında konuşuyor.


Ömer Abdurrahman'ın fikir ve görüşlerine ait ses ve video kayıtları da videoda yer alıyor.

"Bize düşen küfrün başını ezmektir"

Zevahiri sözlerinin devamında ABD'yi kastederek "bize düşen küfrün başını ezmektir" ifadelerini kullandı. Zevahiri, imkanların kısıtlı olduğundan bahsederken, ABD'nin hedef alınması gerektiğini söyledi ve bunu yaparken seçici davranılmasının önemine işaret etti.

"Şeytani koalisyon"

İslam'ın karşısındaki oluşumu "Şeytani Koalisyon" olarak nitelendiren El Kaide lideri, bu koalisyonunu başını ABD'nin çektiğini, Rusya ve Fransa'nın da koalisyona dahil olduğunu ifade etti.

Zevahiri sözlerinin sonunda saldırıların ABD üzerinde yoğunlaştırılması gerektiği görüşünü tekrarladı ve bunun İslam karşıtı koasliyonun çöküşü için gerekli olduğunun altını çizdi.

Zevahiri'nin videonun sonunda ABD'de vefat eden Ömer Abdurrahman için şiir okuduğu görülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.