"Rusya ile vizesiz seyahat başlayabilir"

"Rusya ile vizesiz seyahat başlayabilir"

Türkiye ve Rusya arasında ilerleyen ilişkiler, vizesiz seyahat hakkını beraberinde getirebilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleşen Rusya ziyaretindeki heyette yer alan TBMM Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Türkiye'den Rusya'ya vizesiz seyahat için bu yıl sonuna kadar ‘önemli adımlar' atılabileceğini söyledi.

Berber, Sputnik'e yaptığı açıklamada "Yıl sonuna kadar vizeler konusunda önemli adımlar atılabileceğini düşünüyorum. 2018'de artık vizelerin en azından belli bir süreliğine kaldırılarak vizesiz seyahatin tekrar başlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'nın Soçi kentinde görüştü ve ikili ilişkileri ele aldı. Görüşme sonrası açıklama yapan Putin ve Erdoğan, Rusya-Türkiye ilişkilerinin 'kriz öncesi' seviyeye ulaştığını belirterek, daha yakın ve daha güçlü işbirliği için mutabık kaldıkları mesajını verdiler.

Erdoğan'ın ziyaret heyetinde yer alan TBMM Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Sputnik'e yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde gelinen noktayı ve 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini değerlendirdi.

Berber, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi öncesi mevcut olan iki ülke vatandaşlarının karşılıklı olarak vizesiz seyahati konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirterek "Vizelerin tekrar eski hale gelmesi noktasında daha ileri bir adım atılması gerekiyor. Çünkü çok yoğun bir iş pratiği var. Bu ortamda vizelerin sınırlayıcı bir etkisi var, insanların gidip gelmesini zorlaştırıyor. Dolayısıyla geçmişte olduğu gibi örneğin üç aylık ya da bir aylık ziyaretlerin vizeden muaf hale gelmesi gerekiyor. Bu konuda da gelişmelerin olduğunu biliyoruz ama henüz sonuçlanmış değil" dedi.

Berber, vizesiz seyahatin ne zaman başlayabileceği ile ilgili olarak "Yıl sonuna kadar vizeler konusunda önemli adımlar atılabileceğini düşünüyorum. 2018'de artık vizelerin en azından belli bir süreliğine kaldırılarak vizesiz seyahatin tekrar başlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.