Arap ülkeleri: Hürmüz'deki adaların İran'dan alınması için adım atılacak

Arap ülkeleri: Hürmüz'deki adaların İran'dan alınması için adım atılacak

Arap Dışişleri Bakanları Konseyi, İran'a karşı çarpıcı kararlar aldı.

Arap Dışişleri Bakanları Konseyi'nin, İran'ın bölgedeki müdahaleleriyle ilgili dosyanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) taşınmasına ve "İran tarafından finanse edilen" uydu kanallarının yasaklanmasına karar verdiği bildirildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen Arap Birliği Dışişleri Bakanları olağanüstü toplantısının ardından 14 maddeden oluşan bir sonuç bildirisi yayınlandı.

Bildiride Konsey'in, New York'taki Arap delegasyonunu, İran'ın ihlallerinin Arap ulusal güvenliği için oluşturduğu tehdit, İran'ın Yemen'deki "terörist" milisleri desteklemesi ve Yemen'den Riyad'a füze fırlatılması konularıyla ilgili dosyayı BMGK'ya taşımakla görevlendirdiği kaydedildi.

AA'nın aktardığına göre İran'ın Arap ülkelerinin içişlerine müdahalesinin Arap işbirliği forumları ile bölgesel ve uluslararası toplantıların gündemine alınması gerekliliğinin vurgulandığı bildiride, "İran'ın Bahreyn'in içişlerine karışmaya devam etmesi, orada İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah tarafından eğitilen ve finanse edilen terör grupları kurmasının iyi komşuluk ilkeleriyle çeliştiği" ifade edildi.

Bildiride, "İran'ın, Hürmüz Boğazı'na yakın Ebu Musa, Büyük ve Küçük Tunb adalarını işgale devam etmesi kınandı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) söz konusu adaları geri alabilmek için atacağı adımların destekleneceği" dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.