ABD alarmda: Taliban lazer güdümlü silah kullandı

ABD alarmda: Taliban lazer güdümlü silah kullandı

Geçtiğimiz aylarda yine Taliban bir kargo helikopteri düşürmüş ve bunu yeni bir teknoloji ile yaptığını duyurmuştu.

ABD uçakları 2012 yılından beri -ay bazında- Afganistan'a en ağır bombardıman saldırısını geçtiğimiz Ekim ayında geçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan'da yeni bir stratejiye geçtiklerini açıklamasının ardından Ekim ayı içerisinde toplam 750 bombalama yapıldı.

Bu saldırılara karşılık Taliban'ın üst düzey yetkililerinden biri 13 Kasım'da yaptığı açıklamada ABD'ye karşı daha güçlü karşılık vereceklerini duyurmuştu.

Lazer güdümlü silahlar kullanıldı

Geçtiğimiz hafta Kandahar ilinde farklı polis noktalarına eş zamanlı olarak yapılan baskınalarda 70 hükümet polisi öldürüldü. Taliban'ın bu saldırılarda üst düzey gece görüş kameraları ve lazer güdümlü silahlar kullandığı iddiası ABD'yi teyakkuza geçirdi.

ABD bu düzeyde yüksek teknolojiye sahip silahların nasıl Taliban'ın eline geçtiğini araştırıyor. ABD ordu kaynaklarına dayandırılan bilgiye göre, ihtimallerden biri olarak bu silahların Suriye'den Afganistan'a taşınmış olabileceği gündemde.

Taliban 'yeni teknolojiye geçtik' demişti

Geçtiğimiz aylarda yine Taliban bir kargo helikopteri düşürmüş ve bunu yeni bir teknoloji ile yaptığını duyurmuştu.

ABD'nin geçtiğimiz aylarda Afganistan'a gönderme kararı aldığı ilave askerler ülkeye ulaşmıştı. Yapılan son asker sevkiyatı ile birlikte Afganistan'daki ABD kuvvetlerinin sayısı 14 bine ulaştı. ABD güçleri ve müttefiki Kabil hükümeti Afganistan'daki hakimiyetini büyük oranda Taliban'a kaptırırken, Donald Trump ve danışmanları 'yenilgisiz' bir strateji üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.