PKK'dan Türkiye'ye 'ABD yapımı' tehdit

PKK'dan Türkiye'ye 'ABD yapımı' tehdit

ABD, Suriye'deki PKK güçlerine çok sayıda Humvee araçları gönderdi. PKK, bu araçların sergilendiği videoda 'Afrin'de direneceğiz' mesajı verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'deki PKK güçlerine silah desteği hız kesmeden devam ediyor. Örgüt, yeni teslim aldığı silahlarla gövde gösterisi düzenledi.

PKK'nın Suriye'deki silahlı güçlerinden YPG, ülkenin kuzeyindeki Haseke kentinde ABD'den yeni teslim alınan 100'e yakın HUMVEE ile konvoy düzenledi.


ABD, IŞİD'in yenilgiye uğratılarak Rakka operasyonunun sona ermesinin ardından örgüte silah yardımını durduracağını bildirmesine rağmen silah sevkiyatı devam ediyor. 

YPG'nin resmi hesabından paylaştığı ve Türkiye'nin olası Afrin operasyonuna karşı tehditlerin yer aldığı videoda ABD yapımı HUMVEE araçlar sergilendi.

 

ABD'li yetkililer Türkiye ziyaretlerinde örgüte verilen silahların geri alınacağını söylemişti. ABD Savunma Bakanı James Mattis de PKK'ya verilen silahların listesini Türkiye ile paylaşma sözü vermişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.