Taliban'dan ABD'ye yalanlama: Uyuşturucu imalathanemiz yok

Taliban'dan ABD'ye yalanlama: Uyuşturucu imalathanemiz yok

ABD'nin sivil yerleşim alanlarını bombalamasının ardından yaptığı açıklama tartışma yarattı.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid'in sosyal medya ağları üzerinden yaptığı yeni açıklamada, Taliban yapılanmasının Afganistan'da herhangi bir uyuşturucu imalathanesine sahip olmadığı ifade edildi.

Sözcü, ABD'nin "Taliban'a ait uyuşturucu imalathanesini vurduk" açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade ettiği açıklamasında, ABD işgali öncesi dönemde Afganistan'daki uyuşturucu yetiştiriciliği ve üretiminin en az seviyede olduğunu belirtti.

"ABD işgali sonrası üretim arttı"

Taliban'ın ülkeyi idare ettiği dönemde uyuşturucu üretiminin en düşük seviyede olduğunu belirten Zebihullah Mücahid, ABD işgaliyle birlikte bunun arttığını ifade etti.

"Uyuşturucu ticaretini Kabil hükümeti ve CIA ortak yürütüyor"

Taliban sözcüsü, Afganistan'daki uyuşturucu işlerinin Kabil hükümeti ve CIA ortaklığıyla yürütülmekte olduğunu ileri sürdü.

Ayrıca açıklamada, Kabil hükümeti yöneticileri, valiler ve askeri komutanların ülkede dönen uyuşturucu ticaretinden kazanç elde ettiği iddia edildi.

Açıklamanın sonunda, "İslam Emirliği (Taliban), ülkede uyuşturucu üretimi ve ticareti konularındaki suçlamaları reddediyor ve bu konudaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkça ifade ediyor" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

ABD'ye ait savaş uçakları geçtiğimiz günlerde ülkenin güneyindeki Hilmend vilayetine bağlı Musa Kale ilçesi merkezinde "Taliban'a ait uyuşturucu imalathanesi" olarak ifade ettiği hedeflere saldırılar düzenlemiş ve çok sayıda sivil saldırıda yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.