ABD Afganistan'da ev infazlarına başladı: 'Bul ve öldür'

ABD Afganistan'da ev infazlarına başladı: 'Bul ve öldür'

Özel kuvvetler hedef listesindeki kişilere gece baskını yapıyor.

ABD güçlerinin Afganistan'da düzenlediği operasyonda sivil kayıpları yaşanmaya devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD ve Kabil hükümeti güçlerinin ülkenin doğusunda düzenlediği indirme operasyonda 1 kişi yapılan ev baskınında öldürüldü.

Ülkenin doğusundaki Nangarhar ilinin Şirzad ilçesinde ABD güçlerinin öncülüğünde gerçekleştirilen gece indirmesinde bir kişi evinde infaz edildi. 

"Bölgenin en etkin din adamı öldürüldü"

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Nangarhar ilinin Şirzad bölgesinde oldukça etkin bir din adamı olan Mevlevi Şir Nidal, evine yapılan gece baskınında öldürüldü. Kaynaklar ABD ve Kabil hükümeti güçlerinin bölgeye düzenledikleri baskında 3 kişiyi de gözaltına aldığını ifade ediyor.

100'e yakın sivil öldü

ABD'nin Kasım ayının ilk günlerinde ülkenin kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Char Dara bölgesinde 3 köye düzenlediği hava saldırılarında 100'e yakın sivil yaşamını yitirmişti.

Afganistan'daki NATO sözcülüğü ise yayınladığı bir açıklamada, saldırıyı doğrulamış ve olayla ilgili soruştuma açıldığını duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.