Mısır'dan Türkiye'ye casusluk suçlaması: 29 kişi gözaltına alındı

Mısır'dan Türkiye'ye casusluk suçlaması: 29 kişi gözaltına alındı

Mısırlı savcılar, 29 kişi hakkında Türkiye adına casusluk yapma ve Müslüman Kardeşler üyesi olma suçlamasıyla gözaltı kararı verdi.

Mısır'da başsavcı, “Türkiye için casusluk yaptıkları” gerekçesiyle 29 kişi hakkında 15 günlük gözaltı kararı verdi.

Rudaw'ın Kahire merkezli el Ehbar el Yevm sitesine dayandırdığı habere göre, Başsavcı Nebir Ahmed Sadık, devlet güvenliği ile ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında 29 kişi hakkında 15 günlük gözaltı kararı verdi.

Gözaltı kararının, “Türkiye devleti ile casusluk yapmak, ülkenin ulusal çıkarlarına zarar vermek, terörist gruplara katılmak, yetkisiz uluslararası görüşmeler yapmak, karapara aklama, lisanssız döviz ticareti yapmak” gerekçeleriyle yapıldığı ifade edildi.

İddianamede, “Türk güvenlik ve istihbarat servislerinin, iktidarı devirip devleti ele geçirmeyi hedefleyen uluslarası Müslüman örgütü üyeleriyle anlaşmalar yaptığı ortaya çıkarıldı” ifadesi yer aldı.

Habere göre iddianamede şu ifadelere yer verildi:

“Komplocular amaçlarına ulaşmak için iki yöntem kullanmıştır:

“Birincisi, Türkiye'deki sunucuları kullanıp uluslararası arama ve çağrıları iletmek, ülkedeki olumlu ve olumsuz durumları izlemek ve toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini öğrenmek, durumlarıyla ilgili bilgi toplamak için bu çağrıları dinleyip kaydetmişlerdir. Bu işleri Müslüman Kardeşler'in birçok üyesi, ülke içinde ve dışında kiraladıkları başka kişiler yardımıyla gerçekleştirmiştir.

Yapılan araştırmalar, ikinci yöntemin basın alanında olduğu; devlet kurumlarına karşı kamuoyunu kışkırtmak amacıyla sahte haberler üretip, toplanan tüm bilgi ve verileri kullanan dışardaki bazı medya kuruluşları ve platformlara dayanan bir bilgi merkezinde temsil edildiğini gösteriyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.