Polis kılığına girdi, 25 kişiyi vurdu

Polis kılığına girdi, 25 kişiyi vurdu

Afganistan'ın güneyinde hükümet güçlerinin arasına sızan Taliban savaşçısı en az 25 kişiyi vurdu.

Afganistan'ın güneyinde hükümet güçlerinin arasına sızan Taliban savaşçısı en az 25 kişiyi vurdu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Hilmend iline bağlı Marca ilçesinde gerçekleşen olayda, daha önceden Kabil hükümetine bağlı güçlerin arasına sızmış bir Taliban savaşçısı görev yaptığı askeri merkezde hükümet güçlerin üzerine ateş açtı.

İlk belirlemelere göre düzenlenen saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden, aralarında asker ve polislerin olduğu en az 25 kişi öldü veya yaralandı. Olay sonrası askeri merkezde bir süre devam eden çatışmada hükümet güçlerinin arasına sızmış Taliban savaşçısı öldürüldü.

Taliban'dan saldırıya ilişkin açıklama

Saldırıyla ilgili Taliban tarafından yapılan açıklamada olayın sorumluluğu üstlenilirken, saldırının daha önceden hükümet güçlerinin içine sızmış "Muhammed Hadim Hilmendi" isimli Taliban savaşçısı tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, Taliban savaşçısının askeri merkezde çıkan çatışmada öldürüldüğü ifade edildi.

"28 polis-asker öldü ve yaralandı"

Taliban tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen saldırıda Kabil hükümeti güçlerine bağlı polis ve askerlerden 28 kişinin öldüğü veya yaralandığı öne sürüldü.

Kabil hükümeti bağlı güçlerin arasına daha önceden sızmış Taliban savaşçıları ülkenin farklı bölgelerinde polis ve askeri merkezlerde sıklıkla bu tarz saldırılar gerçekleştiriyor.

Hükümet güçlerine bağlı merkezlerde düzenlenen bu tarz saldırıları gerçekleştiren kişilerin gerçekten Taliban tarafından mı içeri yerleştirildiği, yoksa Taliban'ın fikir yapısını ordu içinde mi benimsediği halen netlik kazanmış değil.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.