Afgan ordusu Kuran kursunu bastı: '21 çocuk infaz edildi'

Afgan ordusu Kuran kursunu bastı: '21 çocuk infaz edildi'

Afganistan'da yaşanan olayda Kabil hükümeti güçlerinin 21 öğrenciyi infaz ettiği belirtiliyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'in güney komşusu Meydan Vardak ilinde gerçekleşen olayda çok sayıda Kuran kursu öğrencisi yaşamını yitirdi.

"En az 21 öğrenci infaz edildi"

Meydan Vardak iline bağlı Nirh ilçesinde ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinin bir Kuran kursuna yaptıkları baskında 21 öğrenciyi infaz ettiği ifade ediliyor.

Kabil hükümetine yakınlığı ile bilinen medya kuruluşları bölgede Taliban'a yönelik düzenlenen operasyonda Taliban savaşçılarının öldürüldüğünü ifade etse de yerel kaynaklar bu bilgiyi doğrulamış değil.

 

"Savaş suçu"

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Meydan Vardak iline bağlı Nirh ilçesinde gece saatlerinde Kuran kursuna yönelik düzenlenen baskında en az 21 öğrencinin öldürüldüğü, birkaçının yaralandığı ifade edildi.

Sözcü Zebihullah Mücahid açıklamada birkaç öğrencinin hükümet güçleri tarafından kaçırıldığını belirtirken saldırının bir "savaş suçu" olduğunu kaydetti.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.