Canikli'den Afrin'e operasyon sinyali

Canikli'den Afrin'e operasyon sinyali

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Suriye'de PYD/PKK kontrolündeki Afrin'e operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta "YPG'den temizlenmesi gerektiğini" söylediği Afrin'le ilgili Mili Savunma Bakanı Canlikli'den açıklamalar geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Canikli, Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu PYD ve silahlı kanadı YPG'nin kontrolünde olan Afrin'deki gelişmelere değindi.

"PKK/PYD’nin Afrin’den İdlib’in kuzeyine yönelik ilerleme teşebbüsüne karşı gereken tedbirler alınmaktadır. Afrin bölgesindeki PKK/PYD unsurları tarafından Azez-Mare bölgesine yapılan taciz ve saldırılara meşru müdafaa hakkı kapsamında misliyle mukabele edilmektedir" ifadesini kullanan Canikli şöyle dedi:

"Unutulmamalıdır ki PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer Türkiye için bir tehdittir ve bu kapsamda uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Havan topu saldırısına Türk birliklerinden karşılık

Anadolu Ajansı (AA) hafta başında Halep'in Afrin ilçesindeki PKK güçlerinin İdlib'deki TSK gözlem noktasının çevresine havan topuyla saldırdığını bildirmişti. Türk askeri güçlerinin de PKK saldırısına ateş açarak karşılık verdiği belirtilmişti.

İdlib; Türkiye, Rusya ve İran'In garantörlüğünde gerçekleşen Astana görüşmeleri sırasında Suriye'de ilan edilen dört çatışmasızlık bölgesinden biri.

Türkiye geçen ay Astana sürecinde Rusya ve İran'la varılan anlaşma uyarınca İdlib'de gözlem noktaları kurulması için bu bölgeye asker göndermişti.

Canikli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında ayrıca, TSK'nın İdlib'de üçüncü gözlem noktasını da kurduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.