Rus sözcü: Türkiye'nin PYD itirazına rağmen kongre toplanacak

Rus sözcü: Türkiye'nin PYD itirazına rağmen kongre toplanacak

Peskov, söz konusu kongrenin 'yakın bir gelecekte' toplanacağını belirtti ancak tarih vermekten kaçındı.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile ilgili yaptığı itirazların, Suriye'de siyasi çözüm için önerilen ve hükümet ile muhalif grupların temsilcilerini bir araya getirmesi öngörülen kongrenin toplanmasına engel teşkil etmeyeceğini açıkladı.

Soçi'de gazetecilere bir açıklama yapan Peskov, "Türkiye'deki ortaklarımızın kendi ulusal güvenliklerine tehdit oluşturduğunu düşündüğü bazı silahlı gruplara yönelik belli çekinceleri olduğunu biliyoruz. Ancak bunlar, bu işlerin hayata geçirilmesine engel oluşturmuyor. Önümüzdeki dönemde bu konunun uzmanları mutabakat sağlamak ve katılımcı listesini oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışacaklar" dedi.

Peskov, söz konusu kongrenin "yakın bir gelecekte" toplanacağını belirtti ancak tarih vermekten kaçındı.

Çarşamba günü Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye'deki savaşı bitirmek için ülkenin tüm toplumunun bütün kesimlerinin katılabileceği bir toplantının yapılması için mutabık kaldıklarını açıklamıştı. Ancak Erdoğan, PYD'nin katılımına itirazını dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.