Abluka altındaki Guta'da sivillere saldırı: En az 11 ölü

Abluka altındaki Guta'da sivillere saldırı: En az 11 ölü

Esed rejimi Doğu Guta'da sivilleri hedef almayı sürdürüyor.

Esed rejimi Doğu Guta'da sivilleri hedef almayı sürdürüyor.

Bölge kaynaklarından alınan bilgilere göre, Rusya destekli Esed rejimi güçleri ve yabancı Şii milislerin kuşatma altındaki Doğu Guta bölgesine düzenlediği gelişigüzel hava ve kara bombardımanında onlarca sivil öldü ve yaralandı.

En az 11 ölü 80'den fazla yaralı

Rusya tarafından desteklenen Esed rejimine bağlı güçlerin dün hava ve karadan yoğun olarak hedef aldığı Doğu Guta bölgesinde en az 11 sivil yaşamını yitirdi, 80'in üzerinde sivil ise yaralandı.

Sivil yerleşim birimleri hedefte

Yerel kaynaklar rejime ait savaş uçaklarının doğrudan sivil yerleşim birimlerini hedef aldığını belirtirken, karadan ise yerleşim birimlerine yönelik topçu atışları düzenlendiği ifade ediliyor.

Harasta'da çatışmalar sürüyor

Öte yandan Ahraru'ş Şam'ın öncülüğünde bölgedeki diğer muhalif gruplarla Doğu Guta'nın Harasta beldesinde başlatılan operasyon halen devam ediyor. Rejime bağlı güçlerle aralarında şiddetli çatışmalar yaşanan muhalifler bölgede ilerleme sağlamış durumda.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.