Türkistanlı savaşçılar: Hama kırsalında rejimi durdurduk

Türkistanlı savaşçılar: Hama kırsalında rejimi durdurduk

Türkistan İslam Partisi, Hama'nın doğu kırsalındaki rejim saldırısının sonuçsuz kaldığını duyurdu.

Türkistan İslam Partisi'ne bağlı savaşçılar Hama'nın doğu kırsalında rejim saldırısını geri püskürttü.

Türkistan İslam Partisi'ne (TİP) bağlı çoğunluğunu Doğu Türkistanlıların oluşturduğu savaşçılar Hama'nın doğu kırsalında ilerlemeye çalışan rejim güçlerini durdurdu.

"Rejimin ilerleme girişimi sonuçsuz kaldı"

Grubun sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada, "Hama'nın doğu kırsalında ilerlemeye çalışan rejim güçlerinin girişimi sonuçsuz kaldı" ifadeleri kullanılırken, bölgede yaşanan çatışmalara ait görüntüler de muhalif grup tarafından servis edildi.





"Rejime ait 2 tank imha edildi"

TİP tarafından yapılan açıklamaya göre, rejimin ilerleme girişiminde bulunduğu bölgede 2 tankın da imha edildiği ifade ediliyor. Grup, çatışmalar sırasında imha edilen tanklara ait görüntüleri de sosyal medya ağları üzerinden paylaştı.



Bir süredir İdlib'in doğusundaki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'na ulaşmaya çalışan rejime bağlı güçler, Hama'nın doğu ve kuzey, Halep'in ise güney kırsalında bölgeye yönelik ilerleme girişimlerine bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.