Taliban gözünü Kandahar'a dikti

Taliban gözünü Kandahar'a dikti

Taliban, Kandahar'da Kabil hükümeti güçlerine karşı düzenlediği saldırılarla ilgili verileri paylaştı.

Taliban, Kandahar'da Kabil hükümeti güçlerine karşı düzenlediği saldırılarla ilgili verileri paylaştı.

"11 ayda 504 saldırı"

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada Afganistan'ın güneyinde stratejik bir konuma sahip olan Kandahar ilinde Taliban güçleri 11 ayda toplam 504 saldırı gerçekleştirdi.

"25 yabancı, 1557 yerli asker öldürüldü"

Sözcü tarafından açıklanan rakamlara göre, Kandahar ilinde geçtiğimiz 11 ay içinde düzenlenen saldırılarda 25'i yabancı güçlerden 1557'si ise Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerinden olmak üzere toplamda 1582 kişinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Yapılan açıklamada, belirtilen süre içinde Kandahar iline bağlı Maruf ve Şorabak ilçelerinin de Kabil hükümeti güçlerinden geri alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Kandahar ilinde düzenlenen saldırılarda Kabil hükümetine bağlı güçlerden çok sayıda askeri araç, silah ve mühimmatın da ele geçirildiği belirtildi. 

Kandahar vilayeti konumu: 


Ülkenin güneyinde bulunan Kandahar ili stratejik ve sembolik olarak Afganistan'da savaşan taraflar arasında ayrı bir öneme sahip. Ayrıca Taliban'ın kurucu lideri Molla Muhammed Ömer'in Kandaharlı olduğu biliniyor. 

Kandahar'ın il merkezi ABD destekli Kabil hükümetinin kontrolündeyken, Taliban ülkenin kırsal kesiminde oldukça geniş bir alanı kontrol altında tutuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.