ABD Kongresi'nin en kıdemli üyesine cinsel taciz suçlaması

ABD Kongresi'nin en kıdemli üyesine cinsel taciz suçlaması

Suçlamaları reddeden Conyers, Komisyon'dan 'suçsuzluğunu kanıtlamak üzere' ayrıldığını açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'nun en üst düzey ismi olan Demokrat John Conyers, geçen hafta kendisine yapılan cinsel taciz suçlamalarının ardından Komisyon'daki görevinden ayrıldı. ABD Kongresi'nin en eski ismi olan Conyers, 'suçsuz olduğunu kanıtlamak üzere' ayrıldığını söylerken taciz iddialarını reddetti.

ABD Kongresi'nin en eski üyesi ve Adalet Komisyonu'ndaki en üst düzey isim olan Demokrat John Conyers, hakkında çıkan cinsel taciz iddialarının ardından Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'ndaki görevinden ayrıldı. Suçlamaları reddeden Conyers, Komisyon'dan 'suçsuzluğunu kanıtlamak üzere' ayrıldığını açıkladı. Komisyon, Conyers hakkındaki suçlamalarla ilgili araştırma başlattı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre geçen hafta BuzzFeed'e konuşan ve kimliği gizli tutulan Conyers'in eski bir çalışanı, Conyers'in 2014 yılında kendisine cinsel içerikli teklifte bulunduğunu ve kendisinin bunu geri çevirmesini müteakip kovulduğunu öne sürmüştü. Söz konusu kişi, daha sonra şikayetini geri çekmesi karşılığında kendisine Conyers'in ofisinden 27.000 dolardan fazla para ödendiğini söylemişti. Haberde, eski çalışanlarının, Conyers'i kadın personele uygunsuz şekilde dokunurken ya da onlardan cinsel taleplerde bulunurken gördüklerini belirten ifadeler de yer almıştı.

88 yaşındaki Conyers'in uzun süredir üyesi olduğu komisyonun, insan haklarından cinsel istismar suçlarına kadar kanunların doğru uygulanmasında geniş yetkisi bulunuyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.